Estás en modo administración

proyectoseccion
subseccion
lang

2007. competition transport and public works park. málaga

SECOND PRIZE COMPETITION “CLARO EN EL BOSQUE”

Carmen Espegel, Concha Fisac, Manuel de las Casas

TEAM MEMBERS: Cristina Hernández, Daniel Merro, Laia Lafuente, Syra Abella, Federico Colella, Juan McNicholl, Marta Paneque

The proposed building, consisting of three pavilions that form a large interior space, reminds the old main square. The position of the old building, on the corner where the two highways intersect, highlights the suitability of the place to propose a closed building that works as a retaining wall of noise and protects and configures an open space or plaza. With the same intention of reuse the oniric pre-existences, the project manipulates the historical paths re-designing the forest in the open areas with new rituals, intervening to regenerate the necessary.

The project  focuses on four operations:

1. Halt - Visitor Reception Centre in order to promote the access by train.

2. Museum - Interpretation Center consists of three thematic pavilions around a large plaza, meeting place for gathering.

3. Viewer- Research Center, on the track of an ancient pool, watching the sea.

4. Recovery Deltic Guadalorce estuary, creating a small lake that will be used as a regulation water deposit in tertiary state generated by the sewage treatment plant.