Estás en modo administración

proyectoseccion
subseccion
lang

2005. restoration and adaptation of the park "salón de isabel II". palencia

2001. FIRST PRIZE competition_"Dos cielos y un jardín"

2007. Accesit “II Premio del Colegio de Arquitectos de León”

2005. FAD Architecture and Interior Design Award 2005

2004. FIRST PRIZE ATEG Galvanization Awards

2004. Finalist of the V Architecture Castilla y León Awards

Carmen Espegel, Ana Espegel

TEAM MEMBERS: Concha Fisac, Antonio Miranda, Cristina Hernández, Lucila Urda, Mónica Miranda, Jose María Huete, Laia Lafuente, Syra Abella, María Rodríguez

EXTERNAL ASSISTANTS: Guillermo Matamala and Iván-Elías Ocampo (Forestal Engineer), Marta Floriano (Interior Design, model), Almudena Espinosa) and Pedro J. Liern (Structural Engineer), Inca (Gardener), Taller de Análisis y cálculo (Structure), Incaría Ingenieros (Facilities).

PHOTOGRAPHERS: Eduardo Sánchez, Patricia Lazcano, Javier Ayarza

The concept of garden may be found in the most diverse civilizations as the etymological origin of heaven, of paradise, and of a certain roof of the world as an environment for everyone. For that reason, a city park must be the most joyful architecture of the city, or in other words, the optimal weave and urban scene that unifies areas, neighbourhoods and people. A good park is a unitary garden that sutures and cures a carved-up and bereaved city to make it better. The intervention of the Parque del Salón de Isabel II (the Park of the Hall of Isabel II) thus seeks to represent a novel, renewed and active tradition for a progressively better city: seventh heaven.

The challenge proposed for the Castilian city of Palencia was a matter of creating a common and unitary structure that could give rise to the most diverse forms without any of them losing their all-embracing “family atmosphere”.

The public amenity complementary to the program has been conceived with the “air” of metal and the “earth” of wood to organize what pre-exists, according to new visual links: the open-air auditorium, kiosks, a children’s library, a summer terrace bar, toilets, information centres, a botanic footpath, etc. The internal unity is increased by the new longitudinal and transverse continuity of the paving of the avenues and paths and by the open roof of the pergolas that extends the current skyline of the existing wooded area. Architecture from landscape to small urban furniture.